cartea – ISUS – Despre sfârșitul lumi

Descarcă pdf

Prezentul serial de studii biblice urmărește expunerea conceptului despre „sfârșitul lumii”, așa cum îl descriu cuvintele lui Isus Hris tos în cele patru evanghelii și în cartea Apocalipsa, autointitulată
„Descoperirea lui Isus Hristos” (Apocalipsa 1:1).
Cele 66 de cărți care compun Sfânta Scriptură reprezintă redactarea re-velației lui Dumnezeu dată prin profeți. Oameni diferiți în rang și ca pregătire, profeții au avut un singur lucru în comun: dedicarea totală pentru Dumnezeu. Biblia, în ciuda faptului că este scrisă în limbajul limitat și
deformat al omului păcătos, descoperă clar voia și planul lui Dumnezeu cu noi. Referiri autoritare și credibile cu privire la „sfârșitul lumii” se găsesc în diverse locuri, atât în Vechiul, cât și în Noul Testament. În armonie cu acestea și, în plus, confirmate chiar de prezența Fiului lui Dumnezeu, cuvintele lui Isus Hristos ne oferă descoperirea cea mai acurată.
În timp ce mărturiile Sale cu privire la evenimentele sfârșitului sunt pre-
zente în mod fragmentar în evanghelii, cartea Apocalipsa redă în mod extensiv și la mâna întâi dezvăluirile făcute personal de către Isus apostolului Ioan:„Eu sunt Alfa și Omega… Cel dintâi şi Cel de pe urmă… Am fost mort şi iată că sunt viu în vecii vecilor… Scrie dar lucrurile care sunt şi cele care au să fie după ele.” „… Aceste cuvinte sunt vrednice de crezare şi adevărate…” (Apocalipsa. 1:11-19; Apocalipsa. 22:6)
Studiile prezente, fără să-și propună o tratare exhaustivă, vor putea oferi o nouă înțelegere cu privire la viitorul omenirii și vor aduce raze bogate de speranță printre tenebrele ce întunecă orizontul.

Posted in Studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *