Maratonul din New York, câștigat anul acesta de o adventistă

Categories: Sin categoría

Câştigătoarea Maratonului din New York, categoria feminin, de anul acesta este o femeie adventistă din Kenya. Ea obţinut titlul World Marathon Majors la femei şi un premiu de 500.000 de dolari.

 

Foto:blogs.voanews.comPriscah Jeptoo, de 29 de ani, a participat pentru prima dată la Maratonul din New York, desfăşurat duminică, 3 noiembrie şi a câştigat locul întâi la categoria feminin şi un premiu de 500.000 de dolari. Ea a înregistrat un timp de 2:25:07, având un avantaj de 49 de secunde faţă de etiopiana care a obţinut locul doi, Buzunesh Deba, notează adventistreview.org.

 

Priscah Jeptoo a cunoscut Biserica Adventistă prin intermediul lui Abel Kirui, câştigătorul Maratonului Olimpic în anul 2012. Ei s-au întâlnit la alte competiţii în Kenya, în anul 2008, iar Kirui a invitat-o pe Priscah să vină la biserica la care mergea el. Nu a trecut mult timp până ce Priscah a început să frecventeze biserica adventistă. S-a botezat şi, ulterior, s-a căsătorit cu un bărbat care aparține aceleiași biserici.

 

Pastorul comunității religioase din care face parte, Noah Kipkoeth Chumo, a declarat că sunt foarte bucuroşi pentru Priscah şi familia ei, că s-au rugat pentru ea în tot acest timp şi că o aşteaptă să se întoarcă pentru a sărbători împreună victoria. El a mai spus că atleţii adventişti au înfiinţat asociaţia Adventist Athletic Association, iar când aceştia se află într-o competiţie, întreaga biserică se roagă pentru ei, în cadrul unui serviciu divin special. Chumo le-a transmis atleților să nu uite că puterea lor vine de la Dumnezeu şi i-a încurajat să facă din scopul etern prioritatea lor.

 

Priscah Jeptoo este actuala campioană olimpică, la maratonul din 2012, şi a câştigat de asemenea Maratonul din Londra 2013.

Articol preluat dupa Semnele Timpului.
Author: admin

2 Responses to "Maratonul din New York, câștigat anul acesta de o adventistă"

  1. ylyan Posted on 30 abril 2016 at 21:32

    Ne bucuram si suntem intotdeauna alaturi de fratii nostri, la necaz dar si la bucurie ca in cazul de fata. Binecuvantarile Domnului este cu ea, cu ei – De asemenea, odata cu credinta sincera, este si rugaciunea…Mult succes in continuare, nu numai ei ci oricarui frate sau sora din biserica noastra care este cea mai minunata din lume!

  2. Carmen Posted on 1 noviembre 2016 at 11:56

    Ma bucur pt.reusita altora,mai ales fratilor nostri de credinta…un saludo din Spania

Deja un comentario