Isus – Prietenul nostru

Categories: All,Blog

Isus – Prietenul nostru

În sat la bunica era o cărare peste un pod vechi. Într-o noapte după o furtona a cedat și sa rupt. Nu era un drum principal, era o scayuda-diosurtătură dar mulți săteni îi foloseau să meargă după apa. Așa că în ziua următoare au mers la primărie să ceară ajutor dar n-au rezolvat nimica. Un alt vecin fiind prieten cu primaru a două zi ia dat un telefon. Spre seară era deja acolo o echipă care lua măsurători. Dacă prietenia cu primarul te ajută, imagineazati prietenia cu cel mai mare conducător, conducătorul universului.  Cu Isus ca prieten, trebuie să știi că ai pe cel mai puternic prieten. Cu un prieten slab nu ești sigur că te-ar putea ajută însă Isus este cel mai puternic pentru că El a făcut cerul și pămantul și El este Creatorul Universului. Când furtuna s-a ridicat pe mare și ucenicii erau îngroziți, El a certat vânturile și marea. Vântul a stat și s-a făcut o liniște.

În palatul Pitti din Florenza, există un tablou în care este reprezentată o fortuna pe mare, cu valurile ei sălbatice, cu nori grei și fulgere teribile despicând cerul, vase fărmate plutesc pe ape, iar ici și colo câte un naufragiat, în luptă cu moartea. Din mijloc se ridică o stancă, de care valurile puternice se izbesc în zadar. Ea se inaltă sus, sus de tot, peste valurile mării și nimic nu o face să se clatine. Într-o crăpătură a stâncii se vede verdeată și flori; iar în mijlocul lor, o porumbită pe cuib, stând linistită și netulburată urletul furtunii. Tabloul acesta prezintă în mod foarte potrivit, pacea adevăratului creștin atunci când e prieten cu Isus.

Se poate întâmplă că pe marea vieții noastre să se ridice furtună și să amenințe corăbioara noastră dar dacă Isus este prietenul nostru, El poate spune numai un cuvânt și furtună se poate liniști, chiar cel mai de temut dușman al nostru, moartea, a fost învins de Isus. El cheamă afară din mormânt pe Lazăr mort de patru zile, și chiar El personal a înviat din morți că o puternică asigurare că poate să ne învieze și pe noi. Toate elementele naturii și chiar demonii Îi erau supuși și recunoșteau dumnezeirea Lui.

IMG_0703După învierea să, El rezumă în câteva cuvinte puterea care i-a fost data de Tatăl: “Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pămant”. Ce bine te simți când ști că ai un prieten așa de puternic la care poți alergă în vreme de nevoie și la care găsesti un ajutor sigur. Isus nu te lasă niciodată. El este gata oricând să te ajute.

Ne bucurăm dacă avem un prieten într-un loc de răspundere, într-o funcțiune inaltă, pentru că putem apela la influența și puterea lui. Isus Hristos, prietenul nostru cel sincer, după ce a biruit moartea, s-a inăltat la ceruri și șade la dreaptă lui Dumnezeu.

Există  însă pericolul să gândim: dacă persoană cea mai puternică e prietenul meu îmi pot să fac orice? Prietenia se manifestă prin iubire, și dacă noi îl iubim nu ne permitem să-L decepționăm iar Isus pentru că ne iubește ne da sfaturi care poate nu sunt după gustu nostru dar spre binele nostru. Solomon spune “Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioșia lui”. Prov. 27,6

Să ne punem toată încrederea în acest Prieten inăltat așa de sus, al cărui ochi veghetor este ziua și noaptea îndreptat asupra noastră. De acolo El ne trimite Duhul Sfânt, Mângâietorul promis și îngerii sfinți care ne ocrotesc în timp de primejdii. În rugăciunea preotească El a arătat intențiile Sale fată de noi: Ioan 17,24.“Tată, vreau că acolo unde sunt Eu să fie impreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu…” AMIN

Author: Daniel Crisan

Deja un comentario